Post Reply  Post Thread 

Sihir : Cerita anda....
Author Message
ishaqhanis
Moderator
*****


Posts: 22
Group: Moderators
Joined: 2007-12-26
Status: Offline
Reputation:
Post: #1
Sihir : Cerita anda....

Sihir adalah salah satu perbuatan syirik dan diantara dosa-dosa besar dalam Islam.

Korang takde true story ke pasal mende2 syirik ni yg pernah korang alami atau saudara mara terdekat ataupun kawan2 sebaya?

story la skit kalau ada....

07-12-25 02:12:10
Send the author a private message Find all posts by this author Quote this message in a reply
pt hj adnan
Moderator
*****


Posts: 164
Group: Moderators
Joined: 2007-12-26
Status: Offline
Reputation:
Post: #2
RE: Sihir : Cerita anda....

betul tu aku baru nak suruh sesape thread tajuk ni.. baik ada ishaqhanis.. huhu aku x tahu la nak thread2 ni.. nnti salah kena lock plak ngan en admin.. huhuhu.. lebih2 lagi nak imtihan ni.. mesti banyak yg mengganggu kan.. yg kat umah jhr tu x de denga2 ke.. bleh la kongsi sesama.. maklum la baru lepas korban..

07-12-25 02:12:13
Send the author an email Send the author a private message Find all posts by this author Quote this message in a reply
dende
Ahli Baru
**


Posts: 98
Group: Registered
Joined: 2007-12-26
Status: Offline
Reputation:
Post: #3
RE: Sihir : Cerita anda....

sihir??kat umah johor ni rasenye x de lgi kes2 sihir menyihir,
jgn la kat umah johor ni ade kes sihir2..

07-12-26 06:12:59
Send the author a private message Find all posts by this author Quote this message in a reply
jiwa
Ahli Baru
**


Posts: 59
Group: Registered
Joined: 2007-12-26
Status: Offline
Reputation:
Post: #4
RE: Sihir : Cerita anda....

ni citer aku la....kne kat family aku la....mase dulu ada buka kedai makan...dalam 2@3 buln ok la mmg laku...masuk buln ke-4 dah macam bende pelik berlaku..tukang mask nmpak kepala jin kat dlm kuali mase tgh masak...pastu ada yg nmpk kedai mak aku cam gudang...

nmpak ulat dlm mee la..besar lak tu tgh mengelitik...aku ade la perasan tiap2 pg ada bungkusan ayam,,,dlm tghari hilang...d katekn utk mknn jin yg wat kacau tu....kbetulan ayah aku ada kawan indon yg pandai bab2 jin...habis bersepah2 meja&kerusi kt dlm kedai,,,bergasak abis....

tp last2 tau sape nye keje..kedai berhadapan dgn kedai mak aku yg punye keje..ayah aku ade la balas balik...3 ari xde org dtg kedai dia...

lpas kejadian cam tu ayah aku x berniaga dh,,takut2 klu berniaga lg kne lak kat anak2..kang melarat la sampai anak cucu...

ni lah org melayu...time meniaga mmg suke htr2 bende cam ni....


~~HIDUP MESTI CERIA~~
08-02-20 11:02:46
Send the author an email Send the author a private message Find all posts by this author Quote this message in a reply
hurul_lia
Ahli Baru
**


Posts: 59
Group: Registered
Joined: 2007-12-26
Status: Offline
Reputation:
Post: #5
RE: Sihir : Cerita anda....

>>mase ana sekolah rendah ana ader jumper 2 ekor anak kucing yang merengek2 mntk bantuan mungkin krn kelaparan..lalu kami semdikan is didalam sebuah istana kotak yang agak kecik dan muat utk 2 ekor kucing tuh..
pada waktu malamnyer ana terdengar bunyi kucing mengiow2 ..bunyi kucing tuh mengejutkan ana dr tidur lantas ana kejut adik ana di sebelah dan die tak bangun2..lalu ana kejut ayah ana...
ayah ana kate "bukak lampu depan" bile ana bukak,,,,,,

>>>>ader 2 ekor anjing besar didepan pintu gate bahagian luar..ke2 ekor anjing tuh apa yg ana tgk mereka saling berselisih ..kekiri dan kekanan mcam panglima yang jage pntu istana...
dan 1 ekor yang besar juga didalam sedang..??? dgn kucing2 tersebut..
ana tak thu die wat aper kat kucing2 tuh....
ana tgk dr tingkap jek tak berani nak kuo..ayah ana tak bg tgk lg die suh tido...ana ketuk2 pintu tuh dgn harapan agar anjing liar itu belah dari situ...kami agak seram sejuk malam tuh...
>>>esoknyer kami tgk kucing tuh mati dan kami samak semua kawasan yang dijejaki anjing itu..

>>>>sgt seram dan ana tertanyer2 hingga sekrang??
1.apa hubungan kucing ngan anjing tuh
2.naper anjing tuh besar sgt..dan 2 ekor kat depan pintu gate tak masuk??seolah macam guard skubidubidu ....
3.!^%$&**(%$%(*#%^!@!~(terlalu byk sgt fikir)
>>>>>ending..ayah ana buat pendinding...

This post was last modified: 10-03-31 03:03:17 by hurul_lia.

10-03-31 02:03:15
Send the author an email Send the author a private message Find all posts by this author Quote this message in a reply
hurul_lia
Ahli Baru
**


Posts: 59
Group: Registered
Joined: 2007-12-26
Status: Offline
Reputation:
Post: #6
RE: Sihir : Cerita anda....

sian JIWA nyer cerite..
tak patut tul die anto2 bende2 tuh..klu wat persepakatan kan bagus...satukan warong tuh meniaga same2..
ei wat JIWA kacau!!!

10-03-31 03:03:56
Send the author an email Send the author a private message Find all posts by this author Quote this message in a reply
najmi
Ahli Baru
**


Posts: 70
Group: Registered
Joined: 2007-12-26
Status: Offline
Reputation:
Post: #7
RE:  Sihir : Cerita anda....

hurul_lia Wrote:

sian JIWA nyer cerite..
tak patut tul die anto2 bende2 tuh..klu wat persepakatan kan bagus...satukan warong tuh meniaga same2..
ei wat JIWA kacau!!!


ana dh nama org melayu...mne la blh tgk orang lain senng..klu bangsa˛ lain senang je minta tolong dgn bangsa diorang..melayu˛


Photobucket
10-03-31 07:03:54
Send the author an email Send the author a private message Find all posts by this author Quote this message in a reply
Eden9
Ahli Baru
**


Posts: 2
Group: Registered
Joined: 2007-12-26
Status: Offline
Reputation:
Post: #8
RE: Sihir : Cerita anda....

salam,

saya hanya nak kongsi serba sedikit apa yang saya alami..
sy mahu menolong org tapi sy tak mahu org panggil bomoh..masalah sy bukan ustaz dan sy sekadar tahu perkara2 seperti ini secara semula jadi..
dan saya telah pun membantu dengan izin Allah ramai yang pulih..
saya juga bukan mencari rezeki dgn cara begini..tapi kdg2 macam2 org kate..serba salah hendak meneruskannya..
pernah ada seorg tu hampir 9 tahun die sakit..sampai hantar tg rambutan..hampir 3 bulan sy ikhtiarkan akhirnya dengan izin Allah sehat seperti sediakala..
saya cerita disini hanya mahukan pendapat rakan2 budiman apakah sy perlu teruskan atau berdiam diri sahaja..
sedangkan sy keluar dari kampung saya sbb x nak org panggil bomoh atau seangkatan dengannya...

terima kasih..

11-02-28 10:02:10
Send the author an email Send the author a private message Find all posts by this author Quote this message in a reply

Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites
Rate This Thread:

Forum Jump: