Post Reply  Post Thread 

Bila tiada pelajar Mua'dalah..
Author Message
Admin
Administrator
*******


Posts: 168
Group: Administrators
Joined: 2007-12-26
Status: Offline
Reputation:
Post: #1
Bila tiada pelajar Mua'dalah..

Assalamualaikum

Mungkin korang dah tahu pasal ni. Cuma aku saje nak tengok pendapat pro da kontra korang dalam hal ini..

Ada sesapa nak bagi komentar atau ulasan?


08-05-29 08:05:55
Send the author an email Send the author a private message Visit authors website Find all posts by this author Quote this message in a reply
hurul_lia
Ahli Baru
**


Posts: 59
Group: Registered
Joined: 2007-12-26
Status: Offline
Reputation:
Post: #2
RE: Bila tiada pelajar Mua'dalah..

bila tiada pelajar muadalah.emm..

>>mungkin ader yg berpandangan semakin kuranglah garduat azhar dr malaysia..
>> brgkali ader yg berpendpt ini slah satu metod kerajaan.. bg mereke graduat azhar yang ramai menybbkan pas makin memenuhi kerusi2 di msia...

>>kmungkinan ade yg mengatakan masalah mou ini meyebabkan pelajar2 cthnyer di marsah atau mane2 institusi yg tak dpt meneruskan pengajian ker Mesir pon makin kurang...Insaniyah lah kot yg penuh nnti...

>>>wluaper pon pandangan mereka itu pon pandangan saye jge..

...pndgn umum dr saye..
>>> tak thu lah aper lagi dieorg nak buat lps nih..

yg penting..kualiti melebihi kuantiti itu lebih baik......

... topik perbincangan yg lain..
Kesedaran semua mengape kite ke universiti azhar??..apakah beza graduat azhar dan graduat tempatan..??...apakah kelebihan??apakah kelemahan dan cubelah atasi...

sekadar itu.....ws

This post was last modified: 08-06-19 06:06:21 by hurul_lia.

08-06-19 06:06:55
Send the author an email Send the author a private message Find all posts by this author Quote this message in a reply
zulmarwa
Moderator
*****


Posts: 44
Group: Moderators
Joined: 2007-12-26
Status: Offline
Reputation:
Post: #3
RE: Bila tiada pelajar Mua'dalah..

salam..
aha saya pun setuju dgn pandangan hurul_lia tu...
in the same time ada kaitannya gak dgn new thread yg baru saya posted...
apa yg pasti sebenarnya smua tu ada kebenarannya...
segalanya bergantung kpd kita yg berada di sini (ardul kinanah ni) untuk meneruskan survival ke'maintain'an jumlah graduan lepasan alazhar dan juga kehadiran mereka saban tahun agar tiada defisit dari segi jumlahnya..
melihatkan kepada lambakan penghantaran student medik ke Alazhar dan dikurangkan penghantaran golongan agama...
apa yg dapat saya perhatikan seandainya perkara ini tidak dibendung akan menyukarkan golongan agamawan untuk bergerak mengikut lunas-lunas Islam memandangkan kebanyakannya golongan medik yg dihantar melanjutkan pengajian degree mereka ke mesir bukanlah dikalangan mereka yang mempunyai pegangan agama yg agak kuat....
dengan itu lah memerlukan gembelengan golongan agamawan yg agak ramai untuk memegang golongan medik supaya mereka mampu menjadi pro-taz sekaligus kita juga mampu melatih diri kita menjadi us-pro...

renung2kan dan selamat beramal... ;)

08-11-19 10:11:22
Send the author an email Send the author a private message Visit authors website Find all posts by this author Quote this message in a reply
johnbean
Ahli Baru
**


Posts: 3
Group: Registered
Joined: 2007-12-26
Status: Offline
Reputation:
Post: #4
RE: Bila tiada pelajar Mua'dalah..

They have undergone a remarkable evolution in outdoor areas that were the Quba Mosque and Al-Masjid Al-Nabawi in 7 century. Many mosques are domes, minarets and prayer halls. Mosques originated in the Arabian Peninsula, but can be found on every continent.


iphone cases
10-12-31 09:12:30
Send the author an email Send the author a private message Find all posts by this author Quote this message in a reply

Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites
Rate This Thread:

Forum Jump: