Post Reply  Post Thread 

Seminar Jenazah
Author Message
abu_zar
Ahli Baru
**


Posts: 25
Group: Registered
Joined: 2007-12-26
Status: Offline
Reputation:
Post: #1
Seminar Jenazah

Assalamualaikum,

saya nak mencadangkan unit Dakwah dan Tarbiah BKPJM mengadakan program khas pemantapan kefahaman mengenai cara pengurusan jenazah kepada ahli yang merangkumi teori dan praktikal. ini disebabkan ada pelajar yang kurang faham mengenai cara2 untuk menguruskan jenazah lebih2 lagi jika pelajar itu akan pulang ke kampung ataupun akan menghabiskan pengajian. persediaan awal mesti dilakukan supaja para pelajar yakin untuk menguruskannya dan tidak kaget atau ragu2 semasa menyempurnakan urusan tersebut.

Kebiasaannya masyarakat lebih memandang tinggi kepada pelajar agama kerana mereka lebih dekat dengan hal ehwal hukum hakam dan pengurusan agama, jadi program seperti ini amat penting bagi ahli kerana besar kemungkinan ada yang bakal menjadi ustaz2 dan ustazah2 yang menjadi ketua dalam mengurus jenazah bila ada berlaku kematian di tempat mereka.

wallahua`alam...

P/s : erm.. modelnya YDP pun bole kan.. hehe08-03-18 08:03:10
Send the author a private message Find all posts by this author Quote this message in a reply
yus.syarif12
Ahli Baru
**


Posts: 15
Group: Registered
Joined: 2007-12-26
Status: Offline
Reputation:
Post: #2
RE: Seminar Jenazah

salam..insya allah lajnah dakwah dan tarbiah BKPJM akan mengadakan kursus jenazah yang pada asalnya nk di selitkan dalam pogram hari kluarga,tp atas beberapa masalah yang x dapt dielakkan,pogram tu terpaksa ditunda ke tarikh yg lain..Mungkin tarikhnye akan dimaklumkan kemudian.harap2 semua shbt2 tidak akan melepaskan peluang untuk menyertai pogram ni..kalau nk jadi modelnye pon xpe..x yah suh YDP..:d

08-07-20 01:07:30
Send the author an email Send the author a private message Find all posts by this author Quote this message in a reply

Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites
Rate This Thread:

Forum Jump: